Új festéssel egy új személyiség születik
Gyerekszoba festés
Gyerekszoba festés

Babaszoba festése előtt milyen színekben gondolkodjunk

Milyen színűre fessem a baba szobáját?

Amikor kiderül, hogy hamarosan új baba jön a házhoz az agy elkezd pörögni olyan dolgokon, mint névadás, fiú vagy lány lesz e, milyen ruhája legyen, eldobható pelenkát vagy hagyományost érdemes használni? A szülés szülőszobás legyen, vagy otthon történjen...

És akkor ugye, ott van még a babaszoba dolga… A szoba gyerekbaráttá tétele szórakoztató feladat, amikor bútorokkal és a játékokkal rendezzük be a gyermekszobát. A szoba színeivel azonban rengeteg lehetőségünk van a hangulat manipulálására. A színpszichológia azt tanítja, hogy a szín befolyásolja a hangulatot, a viselkedést és még az egészségre is hatással van.

A baba ebben a szobában fog nagyon sok időt eltölteni, ezért érdemes néhány szín hatását figyelembe venni.

Piros szín a szobákban 

Van jó és rossz hír a piros színről. Néhány tanulmány kimutatta, hogy a vöröses színre festett gyerekszobákban felnövő gyerekeknek növeli az atlétikai képességet, energiában sem lesz hiánya, de növelheti az agressziót, fejfájást okozhat, és megnehezítheti az összpontosítást. Ezért célszerű elkerülni a vörös színt a falakon, de néhány pirosas kiemelés nagyon jól működik. 

A narancsszínek hatásai a gyerekszobákban 

A narancsos árnyalatok meleg színek és megnyugtató hatásúak. Az ilyen szobában felnőtt picurok barátságosak és társaság kedvelők lesznek, ami elősegíti a kommunikációs képességük fejlődését. Viszont, ha a gyerekszobába csak narancssárga színt használunk festésnél, akkor a hatás felerősödhet, így túlzottan befolyásolja a gyerek viselkedését. A piros színhez hasonlóan a narancssárga színnel is Hasonlóan járjunk el, vagyis a kevesebb több elve érvényesüljön a szoba festésénél.

Sárga színek 

Sárga vidám és örömteli szín. A világos sárgák tele vannak energiával, de izgató lehet egy csecsemő számára. A lágyabb sárga színek növelik a koncentrációt és a kiegyensúlyozottságot. Mint a piros és a narancsszín, így a sárga szín is jó szín a gyerekszoba festésénél, ha mértékkel van használva.

Zöld szín a festendő szobában 

Nyugtat és megnyugtat. A zöld nyugodt környezetet teremt, és erősíti a koncentrációt. A természetben mindenhol megtalálható, ezért szobafestés esetén jól használható minden típusú szobában. A babszobában kiváló szín, amelyet fő színként szobafestésnél nyugodtan lehet alkalmazni. Ezzel a színnel a sárga színt is jól lehet lágyítani.

Kék színek alkalmazása a szobák festésekor 

A kék színnel festett szobák barátságosak és nyugtató hatásúak. Megállapították, hogy csökkenti a vérnyomást és a pulzusszámot, így csökken az agresszióra való hajlam és még a szorongás érzetet is csökkenti. A kék szín segít az alvásban és a feszültségérzet oldásában.

Viszont az árnyalat kiválasztásánál résen kell lenni, mert a szürke színű kék ​​szomorú hangulatú lehet, míg a királykék túlságosan izgató. A szoba festés előtt ezt vegye figyelembe.

Lila használata 

A lila árnyalatától függően vörös vagy a kék szín hatásai uralkodóak. Hasonló érzelmeket kelt, mint a vörös vagy a kék. A pasztelles lilák nyugtató hatásúak. Festés előtt ezt is vegye figyelembe.

Rózsaszín babaszoba

A rózsaszínt a felnőttek leggyakrabban a nőiességgel társítják. Ez empatikus érzést is kiválthat, és nyugtató, megnyugtató hangulatot is áraszt egyben. A teljes szoba festését és a berendezését ezzel a színnel nem javasoljuk, mivel egy idő után irritáló lehet.

Szürke színre fessem a gyerekszobát? 

A szürke szín elősegíti a gondolkodást, az önvizsgálatot, de gyakran a szomorúságra és a magányra emlékeztet. Ha a szobát festi, akkor használjon hozzá meleg, élénkebb színeket a baba szobában.

Végül a babaszobával kapcsolatban vegye figyelembe a saját érzéseit. Milyen színek hatására érzi magát boldognak, nyugodtnak és összeszedettnek, amikor a babájára gondol? Az ösztönei valószínűleg tudni fogják, hogy a szobafestés előtt mi a helyes szín összeállítás.

Ha segítségre van szüksége a babszoba kifestéséhez, vegye fel a kapcsolatot velem, és kérje ajánlatomat.

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB