Új festéssel egy új személyiség születik
Sötét szobák festő színei
Sötét szobák festő színei

Szobafestési színek sötét helyiségekben

Milyen festéket használjunk a sötét szobában?

Egy hálószoba, ha nem kap elegendő természetes fényt, komornak és lehangoltnak tűnik. A nappaliban, ha kevés az ablak, rossz érzetet kelthet a benne tartózkodókban a fény hiánya.

Az átalakítás mindig költségesebb dolog, ezért előtte meg lehet próbálni a festék varázslatos hatását a fényszegénység ellensúlyozására! Olvassa el az ötleteket, hogy a sötét szobához milyen színekkel lehet barátságos, nem barlangszerű otthont kapni.

Kerülje a fehér színt, ha sötét helységet fest.

Furcsa, de a fehérre festett szoba nem megfelelő szín egy sötét helység számára. A fehér szín visszaveri a természetes fényt, de ha nincs fény, akkor a fehér szín nem lesz hatásos.

Vegye fontolóra a meleg árnyalatú semleges színeket

A meleg árnyalatú semleges színek világosabbá teszik a sötét tereket. A sötét árnyalatok választását kerülje.

A sötét szobájában a fény nem verődik vissza a falra festett színről, ezért olyan színeket kell választania, amelyek telítettebbek, és nem sok fekete színt tartalmaznak. Az élénkebb színek alkalmazása viszont a festésnél jóhatást ér el egy sötét szobában.

Sárga

Szoba festés színei sötét lakás esetén

A sárga szín a napsütés érzetét kelti a sötét szobákban. Ha mesterséges fényt és egy kis fehér színt ad a természetes fényforrás közelébe, akkor egy sötét szoba világosabbnak fog tűnni, és kellemes hangulatot is fog árasztani.

Levendula színre festett szoba hatása

Levendula szín árnyalatai szobafestéshez

A levendulának sok árnyalata van, amit az egyéni ízlésnek megfelelően alkalmazni lehet a sötétebb szobák festésénél. A hatása lehet játékos és komoly egyaránt. Meleg tónusai hozzájárulnak, hogy a sötét helyiség világosabbként hassanak. Hangsúlyos színárnyalatai jótékonyan hatnak a sötét helyiségek, főleg a hálószoba komfort érzetéhez. A hálószobában szürke és fehér bútorokkal lehet a teret kiemelni.

Barna szín is jó választás lehet festéskor

Fessünk barna színnel

Igen, a barna színnel festett sötét helységek is tudnak hangulatosak lenni, ha jól állítják össze a színek kombinációit. A csokoládébarna falak melegek és kellemes érzetet keltenek. Ha túl sok a csoki, akkor a barna szín világosabb aránylatával lehet operálni. Valahogy így: válasszon egy hangsúlyos falat, ami sötétebbarna lesz és a szoba többi részét a barna világos árnyalataival kombinálja. Például halványabb színű barna padló, világos színű bútorok nagyon dekoratív hatást tudnak elérni.

Kék színek

Kék árnyalatok szobák festésénél

A kék sokoldalú szín, és szinte minden helyiségben nyugtató hatást kelt. Biztonság és béke érzetét kelti. A sötét fényhez világosságot ad, amely hiányzik a természetes fényből.

Rózsaszín árnyalatok alkalmazása

Rózsaszín falak festésnél

A rózsaszín feldobja a teret. Árnyalatai szerint használata mindkét nemnek javasolt. Legjobban a hálószobákban érvényesül, vagy lányos háznál a gyerekszobák kedvence lehet. Festés, vagy tapétázás előtt érdemes az árnyalatokat megbeszélni.

Szürke színűre festett sötét szoba

Szürke színek a falak festésnél

A világos szürkék, és azok árnyalataik a szoba festése után világosabb szoba érzetét keltik. Viszont, kerülje a sötét szürkéket, mivel azok barlangszerűvé teszik az ilyen színűre kifestett sötétebb szobát.

Mi a kifestemahazad.hu oldal csapata ismerjük a festés megújító erejét. Nagyon örülünk, amikor munkánk nyomán azt látjuk, hogy ahová eddig senki sem akart belépni, most egy kellemes, vagy egy megnyugtató biztonságérzetett keltő helyé alakult. Festés előtt érdemes kikérni lakberendező kollégánk véleményét, aki képes Önt útbaigazítani arról, hogyan lehet kihozni otthonából a maximumot a színek varázslatos segítségével.

Kérje ajánlatomat!

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB