Új festéssel egy új személyiség születik
Fürdőszoba festése
Fürdőszoba festése

A fürdőszoba festés buktatói

Mire figyeljünk a fürdőszoba festésekor 

A legtöbb fürdőszoba nem nagy helység, éppen ezért a festése nem túl sok idő. Viszont egy-két szempontot figyelembe ajánlanék, ami a fürdőszoba festésénél hasznos szempont lehet.

A nedvesség és páratartalom

A fürdőszoba a funkciója miatt eléggé nedves, nyírkos helység. Egy festett fal esetében a nedvesség problémákat okozhat, még akkor is, ha vigyázunk, hogy soha ne fröccsenjen víz a festett falakra. A zuhanyzáskor vagy a fürdéskor rengeteg vízgőz, pára keletkezik, ami a falakon csapódik le, ezért nem mindegy, hogy mivel festünk. A nem megfelelő festék, vagy alapozó hiánya penészesedést is okozhat.

A falak tisztítása is szempont a festék kiválasztásánál
A fürdőszobák falain általában nedvesség hatására cseppszerű barna foltok képződnek, rosszabb esetben penészesednek is. Ez csúnya. Szükség lesz olyan festékre, amit könnyen lehet tisztítani, és gátolja a penészedést, ha szükséges.

Adalékanyagok

Az utóbbi időben a festékgyártók azon festékek létrehozásán dolgoznak, melyeket a ház bármely helyiségében használni lehet, beleértve a vizes helységeket is. Ezt úgy érik el, hogy olyan adalékokat kevernek a festékhez, amelyek tartósabb, nedvességálló tulajdonságú festékeket hoznak létre. Az antimikrobiális adalékanyagok például akadályozzák a penészesedés kialakulását.

A megfelelő alapozófesték kiválasztása

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba festése után ne kezdjen el repedezni, vagy leválni a festék, érdemes alapozni a falakat. Ennek kiválasztása az alkalmazandó festéktől függ. A nem megfelelően kiválasztott alapozó is tud problémákat okozni!

A falak előkészítése a festés megkezdése előtt

Ha a fal már penészes, vagy repedezett, akkor az első dolog ezeket a hibákat megszüntetni. A repedések környékén a vakolatot le kell kaparni, hogy lejöjjön, aminek le kell jönnie, majd javítani a falat. Penészesedéskor a penészt le kell pucolni és gombaölő oldattal le kell kezelni az ilyen falfelületeket. Ha a fal, már mentes a hibáktól akkor lehet elkezdeni a fürdőszoba festését.

HOGY BIZTOSRA MENJEN, A FÜRDŐSZOBÁJA FESTÉSEKOR, KÉRJE AJÁNLATOMAT.

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB