Új festéssel egy új személyiség születik
Szobafestés, mázolás tapétázás
Szobafestés, mázolás tapétázás

Szobafestés előtt milyen stílusú házhoz, milyen színek valók

Milyen stílushoz, milyen színek valók? Szobafestéshez tippek

Az otthon stílusának megfelelő festék színeinek helyes kiválasztása megtörheti a hely egyhangúságát. Ez a megállapítás minden otthonra igaz! Akár régi építésű, vagy modern épülettel van dolgunk, stílusban segíthetek az Ön számára a megfelelő színárnyalat kiválasztásában, amennyiben szobafestés előtt áll.

Játékos színek a szobában

A romantikus, gyakran maximalista és eklektikus bútorokkal teli stílus olyan szobafesték színeket igényel, amely lehetővé teszi, hogy kiemelje a szoba berendezését. Ilyenkor a szobafestésnél a semleges színeket használjuk, mint a meleg fehér, vagy halványszürke árnyalatait.

Szobafestéshez színminta

Parasztház stílusjegyeit viselő otthon szoba színeinek kiválasztása festés előtt

Az ilyen stílusú otthonok nagyon hangulatosak tudnak kenni. Bármelyik helységben is tartózkodjon az ember egy ilyen házban, felszabadultság érzetet ad, ha jó el vannak találva a szobák színei, amit szobafestés előtt érdemes szakemberrel átbeszélni. Szobafestés előtt érdemes számba venni az olyan árnyalatokat, mint a krémszín árnyalatai, az ón kék vagy az áttetsző üvegzöld.

Szobafestéshez színminta ötlet

Modern, letisztult otthon stílusos festék színei

A modern stílus lényege a letisztult zavaró hatások nélküli rendezettség. Az ilyen otthonokba szobafestéskor válasszon olyan színeket, melyek lehetővé teszik az építészeti adottságok és a bútorok közti összhangot.

A modern otthonoknál gyakori jelenség, hogy a stílusból adódóan hideg, fémes színeket használnak szobafestéskor, ami azzal jár, hogy az épület helységei hideg érzetet közvetítenek. Annak érdekében, hogy a szobák kellemes meleg érzetet sugározzanak, használjon meleg színeket. Mivel a modern terek annyira minimalisták, a merész árnyalatok jó kiindulópontot biztosítanak.

Szobafestéshez színminta

Modern, ám de rusztikus színek alkalmazása szobafestésénél

A rusztikus-modern stílus a régi falusi építészetben, valamint az ahhoz tartozó egyszerű megoldásokból van jelen napjainkban. A szobák színei kiválasztásakor a festék színének egyensúlyba kell hozni a régi és a modern kor hatásait, hogy a legtöbbet hozza ki az ilyen stílusú otthonokból.

Jó hír, hogy nem kell mindent semleges színűre festeni, bár jó választás lehet a szürkés színek használata, de használat kékes, vagy bordós árnyalatokat is, amikor szobafestésre kerül a dolog.

Szobafestéshez színminta ötlettár

Hagyományos festék színek

A hagyományos otthonok a klasszikus építészetből és a történelmi időkből merítenek ihletet. Tehát tartsa a szobák színeit összhangban, válasszon meghitt és barátságos árnyalatokat a szobák festése előtt.

Jó színek lehetnek a rózsaszín, barack, piros vagy barna szín árnyalatai.

Szobafestéshez színminta ötlettár

Festék színek spanyol stílusú házakhoz

A mediterrán stílusú otthonokat cseréptető, vályog, vagy kőfalak, valamint nagy, boltíves ablakok jellemzik. Ennek a jellegzetes stílusnak kell meghatározni szobafestés előtt a belső színeket, amelyeket az otthonok természetes építőanyagai hordoznak.

Ha a mediterrán otthon belső színeire esik a választása szobafestés előtt, merítsen ihletet a természetből. Mivel ezek az otthonok melegebb éghajlaton terjedtek el elsősorban, vegye figyelembe a homok, agyag vagy a fa színeit, például a halvány aranyat, a terrakottát vagy a hamuszürke.

Szobafestéshez színminta ötlettár

Ha nem tud dönteni, vagy segítségre van szüksége a szobafestés színei kiválasztásához, és az otthona festéséhez, kérje ajánlatomat.

KÉRJE AJÁNLATOMAT!

Amennyiben a minőség a legfontosabb szempont, írjon nekem!

Kedvező ár, biztos minőség!

Lakberendező segítségét kéri?
Fájlok böngészése
A méret limit az egyes file-okra: 10.0 MB